Lezersrecensies

Hieronder vindt u enkele recensies. Wilt u er meer lezen ga dan naar Hebban''De grootste boekensite en lezerscommunity''

 

'Gekke opa! Altijd grapjes maken...' van Evy De Brabander 

De volgende recensie gaat over Fuzz - Het is herfst!

''Fuzz is dol op de herfst, maar toch strooit de harde wind bijna roet in het eten op zijn 'vliegertripje' met opa. Gelukkig is daar Hop, de vogel, om Fuzz te redden!

De korte, duidelijke zinnen zijn goed om voor te lezen. Het meest bijzondere aan de schrijfstijl is de kleur van bepaalde woorden. Deze kleur sluit aan bij de betekenis van het woord en zorgt ervoor dat de kinderen ook de objecten in de illustraties met het woord kunnen associëren. Ik ben erg benieuwd om een keer te zien hoe dat door een kind wordt opgepikt.

De illustraties zijn heel rechtlijnig en duidelijk. Ze sluiten perfect aan bij het verhaal en ze geven ook een mooi beeld van Fuzz en opa. Heldere kleuren, scherpe lijnen en herkenbare objecten zorgen ervoor dat de illustraties meteen aanspreken. Er zitten ook kleine details in verstopt voor de speurneuzen en dat maakt het natuurlijk nóg leuker.

Het verhaal heeft een mooi begin en einde, en tussendoor zit er nog wat spanning in!
Een mooi verhaal voor de allerkleinsten. De vrolijkheid spat van de pagina's en Fuzz zal heel snel de kinderharten stelen. ''

Klik hier om naar het origineel te gaan

 

 

 

 


'Voorjaar in Boompjeswoud!' van Shirley Pellikaan

De volgende recensie gaat over Fuzz - Het is lente!

'' Half maart (2018) verscheen het tweede prentenboek van M.A.T. Peskens over Fuzz, een lief wit konijntje en wij (enkele kinderen en ik) mochten het lezen.

M.A.T. Peskens gebruikt in zijn boeken de jaargetijden. De titel van zijn nieuwe prentenboek is dan ook: Fuzz, het is lente!

Fuzz woont in Boompjeswoud en is stapelgek op fruit en eet graag wortelkoeken. De lente is begonnen en Fuzz wil dan ook graag picknicken met opa Snor. Het is druk in Boompjeswoud. Het is heerlijk buiten maar ook spannend! Fuzz gaat op ontdekking uit maar dan gaat het mis.....AU! AU!

Hardcover boek met kleurrijke illustraties. Het is tevens een educatief boek. Sommige woorden in de tekst zijn in kleur gedrukt. Het zorgt ervoor dat de kinderen nadenken of de kleuren wel kloppen bij het beeld wat in hun op komt bij het woord wat ze lezen.

Ik las het met Timo, Lisa en Mark, zij voorzagen van commentaar tijdens het lezen:
Timo (3 jaar) : Bijen zijn ook stekelig!
Lisa (4 jaar) : Van schaapjes kan je truien maken!
Mark (4 jaar) : Fuzz en het lammetje hebben dezelfde kleur!

M.A.T. Peskens (1989), auteur en illustrator, voorziet zijn boeken van eigen illustraties. Hij schreef met Fuzz, het is lente! zijn tweede prentenboek met jaargetijden in het thema. Het eerste deel is Fuzz, het is herfst! en ook nog steeds verkrijgbaar.''

Klik hier om naar het origineel te gaan


'Fuzz aan Zee!' van Annemieke de Jong

De volgende recensie gaat over Fuzz - Het is zomer!

''Het schattige witte konijntje Fuzz is terug met een nieuw avontuur. Het boek Fuzz - Het is zomer! zou misschien beter weg gezet zijn onder de titel Fuzz aan zee!, gezien de invulling van het verhaal. Want Fuzz gaat samen met zijn opa naar het strand, en daar is heel wat te zien. Schelpen, de zee en natuurlijk maakt Fuzz ook hier weer snel een nieuw vriendje. Wanneer ze besluiten een regenboog van schelpen te maken, komen ze één kleur te kort. Gelukkig weet Fuzz zijn nieuwe vriendje Max wel waar ze een schelp in de juiste kleur kunnen vinden!

Een prentenboek dat past bij de thema's zee, vriendschap, onderwaterwereld en strand - en daarom waarschijnlijk is ondergebracht onder de noemer Zomer. En waar ik persoonlijk het zomer-element niet per definitie te linken vindt aan die thema's, mocht dat de pret tijdens het lezen zeker niet drukken!

Fuzz weet met zijn avontuur, zijn vriendje Max en zijn gekke opa opnieuw mijn dochtertje te vermaken. De illustraties zijn aantrekkelijk voor jonge lezers. Bovendien is er precies voldoende te zien, waardoor het niet een te grote afleiding vormt maar wel zijn aantrekkelijkheid behoudt. Ook hier ben ik van mening dat de hoeveelheid tekst beter zou passen bij wat oudere kinderen (waar de illustraties naar mijn mening dan weer minder goed bij passen), maar dit is relatief makkelijk op te lossen door als ouder zelf de hoeveelheid tekst iets aan te passen.

En dus hebben we - met wat kleine aanpassingen - heerlijk kunnen genieten van een avontuur aan zee!''

Klik hier om naar het origineel te gaan


'Geweldig boek' van Dagmar

De volgende recensie gaat over Fuzz - Het is herfst!

''Als ik naar de boeken kijk zijn het hele handzame, fijne boeken om vast te houden. Niet te lang, waardoor je ongeveer 10 a 20 minuten bezig met het voorlezen. Precies lang genoeg voor het slapen gaan, maar ook zeker leuk voor tussen.

De tekeningen in het boek zijn vol met kleur en dit vonden de kinderen heel erg Leuk.

Quote van mijn zoon (2): “Die boom is blauw, heeft hij zich gestoten mama”.

In de tekst worden woorden uitvergroot doormiddel van groter lettertype en kleur. Dit maakt het verhaal nog levendiger voor mijn zoon van bijna 6. Hij las de woordjes zelf voor.. zowel de kids als ik vonden de boeken erg leuk.

Het sluit goed aan bij de belevingswereld van de doelgroep. Ook hebben mijn gastkinderen erg genoten van deze boeken en waar hij geschikt is voor jongere kinderen valt hij ook in de smaakt bij ouder.

We hebben de boeken al meerdere malen voorgelezen en ze blijven hem leuk vinden. Dat vind ik erg belangrijk aan kinderenboeken. Het blijft prikkelen om meer te lezen en te kijken. Al met al super leuke boeken voor jonge kinderen, maar zeker ook voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.''

Klik hier om naar het origineel te gaan