Een ode aan het potlood: van inspiratie naar creatie

Het is vandaag de Internationale Dag van het Potlood. Potloden zijn er in verschillende kleuren en maten, maar één ding is zeker: ze zijn onmisbaar.

'Vos' potloodtekening uit mijn kindertijd. 

Wanneer ik denk aan potloden, denk ik aan mijn vader en zijn prachtige potloodtekeningen. Hij kan de meest indrukwekkende portretten maken van historische figuren zoals Caesar, Marcus Antonius en de priester-koning Mohenjodaro.

Toen ik als klein jongetje zulke aangrijpende tekeningen zag, begonnen mijn kinderhanden te jeuken om zelf aan de slag te gaan.En zo begon mijn liefde voor tekenen. Een potlood biedt zoveel mogelijkheden om onze creativiteit en verbeeldingskracht te uiten. Het vasthouden van een potlood en het creëren van iets nieuws voelt magisch en inspirerend.

Op de Internationale Dag van het Potlood wil ik daarom niet alleen stilstaan bij dit geweldige schrijfgerei, maar ook bij de mensen die ons hebben geïnspireerd om te tekenen en onze creativiteit te ontwikkelen. 

Denk aan de leraren die ons hebben aangemoedigd om te blijven tekenen en kinderen die ons hebben laten zien hoe simpel en puur tekenen kan zijn. Voor mij was dat mijn vader.

Laten we vooral doorgaan met tekenen, schrijven en kleuren met een van mijn favorieten: het potlood. Want wie weet, misschien inspireren wij op onze beurt wel iemand anders om zijn of haar creativiteit te uiten.